• DE 30e EDITIE VAN DIRK IV-LOOP
    ZATERDAG 26 JANUARI 2019


  • 10KM, JEUGDLOOP EN 5 KM


Winnaars

Met een nieuw parcoursrecord in de dertigste Physio.Fit Dirk IV-loop in Hoornaar heeft Roy Hoornweg een prachtige start gerealiseerd van het Toyota Schouten Grote Rivieren Loopcircuit 2019. Hoornweg won de Dirk IV in 30.13. Sandra Laros bleef Vivianne Steegstra een enkele seconde voor bij de vrouwen: 41.03 om 41.04.

Roy Hoornweg was gekomen om zijn eigen, zes jaar oude parcoursrecord van 30.27 te verbeteren. Voor hem echter geen windvangers, want de aanval op het record moest direct na het startschot op de Hoge Giessen beginnen. ‘Het was pittig onderweg met de wind. Ik wist echt niet of ik het zou redden. Het keerpunt kwam net op tijd’, zo beschouwde hij na, eenmaal over de finish op het Dirk IV-plein. Voor de winnaar was het een mooie start van het loopjaar in Hoornaar. Achter hem liep Maarten van Zetten naar een keurige tweede plek. Hij achterhaalde de sneller gestarte Nixon Fernandes en rondde de 10 kilometer uiteindelijk ruim twintig seconden sneller: 31.53 om 32.16. Ook Timo de Geus en Jeroen van Damme bleven in 32.45 en 32.51 onder de 33 minuten.


Een zeer close finish werd het bij de vrouwen. Sandra Laros liep een wedstrijd lang vooruit, maar zag ook tot haar eigen schrik dat ze op de finishstraat Vivianne Steegstra vrijwel letterlijk op de hielen had. ‘Ik wist dat het lastig zou worden als er iemand kwam, want ik zat behoorlijk stuk’, zei Sandra Laros. ‘Ik had de hele wedstrijd niks gehoord, ik heb volledig mijn eigen race gelopen. Pas 800 meter voor het einde hoorde ik dat er iemand achter me zat. Ik hoopte maar dat ik haar achter me kon houden.’