• In verband met werkzaamheden geen Dirk IV-loop in januari 2022Winnaars

Hoornweg en Schoot Uiterkamp winnaars Physio.Fit Dirk IV-loop

Roy Hoornweg en Ann Schoot Uiterkamp hebben de 31ste editie van de Physio.Fit Dirk IV-loop in Hoornaar gewonnen, volgens traditie de openingswedstrijd van het Toyota Schouten Grote Rivieren Loopcircuit. Hoornweg deed dat in een indrukwekkend nieuw parcoursrecord van 29.28.

In en rond Hoornaar, tien kilometers door de pracht van de Alblasserwaard, is de winterse opener van het Grote Rivieren Loopcircuit altijd een aantrekkelijke afspraak voor honderden wedstrijd- en prestatielopers. Hoewel de wind snijdend guur was waren de omstandigheden om te lopen redelijk ideaal. Schone wegen, droog en de wind niet te krachtig. Mooie voorwaarden voor mooie tijden.
Roy Hoornweg was de titelverdediger en had zijn zinnen gezet op een verbetering van zijn 30.15 van vorig jaar. Met clubgenoot Lars Gerritsen als haas wilde de Papendrechter onder de 30 minuten duiken en dat lukte riant. In schijnbaar totaal relaxte tred kwam hij uit op 29.28. ,,Vorig jaar was het hier windkracht 5’’, verklaarde hij de enorme verbetering van de Dirk IV-toptijd. ,,En Lars was erbij. Het ging echt heel goed vandaag.’’

Bekende gezichten uit het Toyota Schouten Grote Rivieren Loopcircuit bezetten de andere ereplaatsen. Nick van der Poel stond al meer op het podium in Hoornaar en werd tweede in 31.15. Maarten van Zetten (vorig jaar tweede in het overall klassement van het Grote Rivieren Loopcircuit) was derde in 31.17 en Albert Meijer en Leendert van der Lugt (oud-winnaars van het circuit) volgden in 31.24 en 31.26.

Ann Schoot Uiterkamp was een nieuwe winnaar bij de vrouwen in het circuit. Lange tijd liep de Utrechtse samen op met Marlies Jongerius, maar in het tweede deel van de wedstrijd was de duatlete de sterkste van de twee: 37.05 om 37.57. ,,Ik ben blij verrast met mijn tijd’’, zei de winnares. ,,Het is een persoonlijk record. Ik kon mooi in goede groepjes mannen meelopen en het is een hele leuke wedstrijd. Voor de duatlon wil ik mijn 10 kilometer verbeteren dus misschien kom ik meer wedstrijden in dit circuit doen.’’ Marleen Honkoop maakte het podium bij de vrouwen compleet.

Wedstrijdverslag Grote Rivieren Loopcircuit

Foto: Eagle Fotografie